LélekTúra - Adventi csendtúra a Budai-hegységben

Helyszín (szöveges)
Budakeszi
Tündér-szikla
Kútvölgyi Mária-kápolna

A karácsonyi készület forgatagában jól esik megállni, lelassulni, elcsendesedni, kiszakadni... Még jobb, ha ezt a friss levegőn, a természet szépségei és egymás társaságában tehetjük, próbálva megteremteni a belső csendet, melyben nyitottakká válhatunk mindarra, ami bennünk és körülöttünk van. A valóság talán már rég várja, hogy észrevegyük, el- és befogadjuk úgy, ahogyan van. Hogy új szemmel csodálkozzunk rá, s közvetlenebb kapcsolatba lépjünk ezáltal lelkünk erőforrásaival.

Erre nyílik most módunk, egy kirándulás keretében, melynek legnagyobb részét csendes figyelemben töltjük, gyakorolva a jelenlétet, az elengedést és a befogadást.

A csendtúra sajátos élményt adó, közösségépítő, lélek- és személyiségformáló gyalogtúra. A tudatos jelenlétben ráhangolódva a természet téli csendjére, egymásra és önmagunkra, megnyílhatunk mindarra, ami a hétköznapok zajában rejtve marad. Ezáltal a hétköznapjainkban is alkalmazható gyakorlatokat sajátíthatunk el, melyek felfrissítenek és a lényegre irányítják figyelmünket.

A túra kb. 15 km-es, közepes gyalogtempóban fogunk menni, rövid pihenőkkel (hogy ne fázzunk); ennek megfelelő fizikai állapot szükséges a részvételhez.

Tervezett útvonal kb. : Budakeszi erdészet - Katonasír - Budakeszi Vadaspark erdeje - János-hegy oldala - Tündér-szikla - Budapest, Zugligeti út - Városkúti út, Kútvölgyi Mária kápolna

A túra végén megoszthatjuk egymással a csendben szerzett élményeinket (aki amit szeretne), s kérdéseinkre is választ kaphatunk. A program után aki akar, részt vehet a kápolna búcsúünnepi szentmiséjén.

A túra ingyenes, adományokat szívesen fogadunk a helyszínen. Az útiköltség néhány száz Ft (buszjegy), amit mindenki maga fizet.

A maximális létszám 15 fő. Jelentkezés december 5-ig itt: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfbINe-Dr3-pxtOq9lVHeomPbp-ePr0Njsm0Je-rIk4Af2cpw/viewform

Aznap tartjuk az évzáró ZarándokKör-t is, melyre külön lehet jelentkezni, ld. a főoldalon.

Kép
Esemény jellege
Gyalogos túra
Csendes/meditációs
Nyitott lelki-spirituális
Egyesületi?
Egyesületi szervezésű program
Kiket várunk?
Bárkit, aki úgy érzi, képes megtartani a csendet és szeretne megnyílni a jelenlétre. A túra lelkiségében keresztény alapokon nyugszik, de nem kifejezetten vallási program, így bárki számára értelmezhető és ajánlható, a korábbi tapasztalatok alapján is.
Nyitott?
Nyitott program
Szervező(k)
Kik várnak?

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer